Donderdagvoormiddag kwam de Limburgse firma Houben Mediatechniek een 1e digitaal schoolbord overhandigen aan de campus Wolstraat van scholengemeenschap kOsh.


Dit bord van Houben Mediatechniek ter waarde van €4.500 wonnen de ICT-coördinatoren van de school in een wedstrijd op de ICT-praktijkdag van 10 januari 2012 in Geel.  Er waren 180 inschrijvingen.

Het digitale schoolbord (88” van Legamaster) zal met gretigheid door het lerarenkorps van de vestiging Wolstraat gebruikt worden. Het is een bijzonder digitaal bord omdat het erg mobiel en ook eenvoudig op te bergen is.

Het digi-bord zal gebruikt worden voor vakken zoals geschiedenis, aardrijkskunde, project algemene vakken, natuurwetenschappen, enz. Dit schooljaar en volgende jaren zullen de leerlingen kunnen kennismaken met de vele visueel attractieve mogelijkheden dat het mobiele bord biedt.
Gewoon alles is mogelijk : Youtube video's, Facebook, Twitter,...  alles online.

Wat op het digi-bord in de klas besproken werd, kan nu per mail naar alle leerlingen gemaild worden. Als het ware, 'het schoolbord bij de leerling thuis'.

Op deze manier draagt het bij tot de vernieuwingsplannen wat didactische infrastructuur betreft van kOsh.

Beelden Guy Verellen / Nnieuws.